Verstappen ook verbaal uit de bocht na straf: "Die steward is een mongool"

ma 23/10/2017 - 00:02 Max Verstappen leek met een gedurfd inhaalmanoeuvre in de laatste ronde alsnog naar het podium te rijden in de VS. Maar de jury dacht daar anders over. Verstappen kreeg na de wedstrijd nog een straf en viel terug naar plaats 4. Tot grote woede van het kamp-Verstappen.

Max Verstappen deed er in de slotronde in Austin alles aan om Kimi Räikkönen nog in te halen. In de laatste bochtensectie slaagde hij daar ook in, maar achteraf bleek dat Verstappen daarbij met zijn Red Bull volledig het circuit had verlaten. Volgens de letter van de wet is dat verboden als je daar voordeel uithaalt. Gevolg: Verstappen kreeg een tijdstraf van 5 seconden.

Ik ga 5 centimeter van de baan af, terwijl iedereen de hele tijd wijd ging
Max Verstappen

"Er is gewoon één mongool van een steward die mij altijd een straf probeert te geven. Dat was vorig jaar ook al zo", is Verstappen spijkerhard bij de Nederlandse televisie.

"Ik ga 5 centimeter van de baan af, terwijl iedereen de hele tijd wijd ging. Dit is ook belachelijk voor de sport. Ik hoop dat volgend jaar niemand meer opdaagt. Dit slaat nergens op."

Op de suggestie van de interviewer waar de stewards in het vervolg dan wel naar moeten kijken, weet Verstappen het antwoord wel: "Kijken? Ze kunnen beter thuis op de bank kijken."

VIDEO: Het controversiële manoeuvre van Verstappen

Ook vader Jos Verstappen is ziedend op Twitter

Ook andere Nederlandse (ex-)sporters reageren vol ongeloof

Reactie Red Bull: