Vandoorne: "Alonso en ik worden gelijk behandeld bij McLaren"

do 19/01/2017 - 06:36 Over 2 maanden begint Stoffel Vandoorne aan zijn eerste seizoen in de Formule 1. "Als McLaren goede prestaties neerzet, zal er natuurlijk concurrentie komen tussen mij en Fernando Alonso", zegt Vandoorne. "Zo gaat dat nu eenmaal in de F1."

"Samen met Alonso McLaren weer naar de top loodsen"

Alonso versus Vandoorne... dat zijn 2 wereldtitels, 32 GP-zeges en 1.832 WK-punten versus 1 GP-deelname en 1 WK-punt. Maar onze landgenoot is klaar om de evenknie te worden van zijn Spaanse ploegmaat.

"Met Alonso in het team heb ik in elk geval een goed referentiepunt", zegt Vandoorne. "Hij is tweevoudig wereldkampioen en bijna de hele paddock vindt hem nog altijd de compleetste F1-rijder van het pak."

"Voor mij is het heel positief om naast hem te kunnen rijden. Bij McLaren worden de rijders gelijk behandeld en krijgen we alletwee dezelfde kansen. Sowieso zullen de mensen Fernando en mij met elkaar vergelijken."

"Maar het belangrijkste doel is om samen met Alonso McLaren weer naar de top te loodsen. Als we resultaten beginnen te boeken, zal er natuurlijk wat meer concurrentie komen tussen mij en Fernando. Dat is eigen aan de Formule 1."

"Op een dag meestrijden voor de wereldtitel"

Wat verwacht Vandoorne nu zelf van zijn eerste seizoen bij de grote jongens? "In het begin zal ik natuurlijk veel moeten leren", beseft onze landgenoot.

"Het is misschien wel de eerste keer dat ik een seizoen inga waarvan ik niet echt weet hoe het zal verlopen."

"Ik kijk wel ontzettend uit naar de eerste GP, in Melbourne. Dat zal heel speciaal zijn. En dan is er ook nog de thuiswedstrijd in Spa, waar ik voor eigen publiek zal racen. Zo voor familie, fans en vrienden: dat zal ook bijzonder zijn."

"Zelf voel ik me capabel om ooit mee te strijden voor de wereldtitel in de Formule 1, iets dat voor niet veel rijders weggelegd is."

McLaren-baas: "Stoffel is een toekomstige wereldkampioen"

Zak Brown, CEO bij McLaren, is alvast opgetogen met Stoffel Vandoorne in zijn ploeg. "Stoffel en Fernando (Alonso) samen in één ploeg zal geweldig zijn", zegt Brown. "Stoffel is een ongelofelijke F1-rijder, een toekomstige wereldkampioen."

"Sowieso zal hij wel nog wat beginnersfouten maken, maar Stoffel zal snel veel opsteken van Alonso. Het is niet de bedoeling dat er een groot gat gaapt tussen beide rijders."