Ex-MotoGP-kampioen Nicky Hayden in "kritieke toestand" na botsing met auto

do 18/05/2017 - 12:15 De Amerikaanse motorracer Nicky Hayden is gisteren tijdens een fietstocht in Italië op een auto gebotst. De wereldkampioen MotoGP van 2006 is zwaar geraakt aan zijn hoofd en borstkas. Hij vecht voor zijn leven in het Bufalini-ziekenhuis van Cesena.

Hayden is dit seizoen aan de slag in de Superbike, voor het Red Bull Honda Team. Enkele dagen geleden reed hij de GP van Italië in Imola. Hij plakte er enkele dagen aan de Adriatische kust aan vast. Het ongeluk gebeurde gisteren, toen Hayden een fietstraining deed.

De klap was zwaar. Hayden werd naar het ziekenhuis in Rimini gebracht, maar omdat zijn toestand te ernstig was werd hij doorgevoerd naar het Bufalini-ziekenhuis in Cesena. Een schedeltrauma was het grootste probleem voor de dokters.

Steunbetuigingen met hashtag #GoNicky

De woordvoerder van het ziekenhuis gaf mee dat de nacht geen verbetering bracht. De motorrijder blijft in kritieke toestand op de intensive care. Op de sociale media regent het steunbetuigingen met de hashtag #GoNicky voor de aimabele "Kentucky Kid".