Eerste oefendag Alonso in Indycar voor Indianapolis 500 verloopt goed

di 16/05/2017 - 10:41 Fernando Alonso heeft zijn eerste oefendag in een IndyCar erop zitten. De Spanjaard reed de 19e tijd van alle 32 rijders. Over twee weken werkt Alonso de Indianapolis 500 af. "Ik moet alles zo snel mogelijk leren in de komende 10-12 dagen", zegt de Spanjaard.

Fernando Alonso wil even zijn problemen bij zijn F1-team McLaren vergeten met deelname aan de Indianapolis 500 op 28 mei. De Spanjaard heeft zijn eerste oefendag erop zitten. Hij reed de 19e tijd met een topsnelheid van 358,9 km/u. 

"Ik denk dat de race zelf het moeilijkste zal zijn", zegt Alonso. "Er kan van alles gebeuren in een wedstrijd zoals deze. Het moeilijkste is het verkeer en al de kleine trucjes leren om auto's in te halen. Ik heb die ervaring niet en ik heb er ook geen tijd voor, dus in dat aspect ben ik zwakker dan de rest. Ik moet alles zo snel mogelijk leren in de komende 10 tot 12 dagen."

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Hoog bezoek

Alonso kreeg op zijn eerste dag het bezoek van de legendarische rijder Mario Andretti, de vader van teambaas Michael Andretti. De 77-jarige Andretti is de enige coureur die een race kon winnen in de F1, de Indy 500 en Daytona 500.

Alonso zegt dat hij al het advies ter harte neemt. "Hij kwam gewoon de pit in om formeel hallo te zeggen. Maar tijdens de lunch hebben we meer dan anderhalf uur gepraat over verschillende dingen. We spraken onder meer over de banden in de Formule 1 en de IndyCar."

"Andretti is een geweldig man en een echte legende in de autosport. Iedere opmerking, ieder woord dat hij zei is dus heel belangrijk voor ons allemaal. Het team is heel trots en blij dat we met hem werken", besluit de Spanjaard.

Triple Crown

Fernando Alonso heeft eerder al gezegd dat hij voor de "Triple Crown" gaat. Daarvoor moet een coureur de Grand Prix van Monaco, de 24 uur van Le Mans en de Indianapolis 500 winnen. Alonso won de GP van Monaco al twee keer. De Brit Graham Hill is tot nu toe de enige autocoureur die een Triple Crown realiseerde.

Tweets: