Belgisch team crost naar tweede plaats in prestigieuze veldloop

za 13/01/2018 - 15:12 Renée Eykens, Sofie Van Accom, Jeroen D'hoedt en Isaac Kimeli hebben een sterke prestatie neergezet in de Great Edinburgh Xcountry, een van de meest prestigieuze veldlopen ter wereld. Het Belgische team finishte als tweede in de 4x1.000 meter. Enkel Groot-Brittannië liep sneller.

Zilver in gemengde estafette

Isaac Kimeli vertrok als een raket voor België. Middenin de wedstrijd sloeg hij zelfs een kloofje, maar dat moest hij in de finale weer prijsgeven. Kimeli hield wel knap stand en gaf het stokje als eerste door aan Sofie Van Accom.

Van Accom moest vooral in de eerste meters terrein prijsgeven en viel terug naar de vierde plaats. Met een sterk einde kon ze de kloof met de top drie uiteindelijk wel beperkt houden.

Jeroen D'hoedt was de grootste verrassing in het Belgische kamp. Hij komt uit een moeilijke periode na de zoveelste blessure, maar wist in een internationaal veld van vier naar twee op te rukken.

Slotloopster Renée Eykens moest het opnemen tegen de Britse wereldtopper Laura Muir. De 21-jarige atlete verdedigde met verve de tweede plaats. Ze finishte op 7 seconden van Groot-Brittannië.

Ondankbaar resultaat voor Soufiane Bouchikhi

Soufiane Bouchikhi heeft net geen podiumplaats kunnen bemachtigen in de Great Edinburgh Xcoutry. Vorig jaar behaalde onze landgenoot een 8e plaats, dit jaar was de 4e plaats zijn deel. De Amerikaan Leonard Korir was de sterkste van het pak.