Geen elfde goud, wel zilver voor Mo Farah bij zijn afscheid van de piste

za 12/08/2017 - 22:11 Langeafstandsloper Mo Farah heeft voor eigen publiek zijn laatste kampioenschapsrace op de piste gelopen. Hij mikte op de 5.000m op goud, maar het werd zilver voor de Brit. Hij werd geklopt door Muktar Edris. Farah eindigt zijn indrukwekkende carrière zo met tien titels op WK's en Olympische Spelen.

Video: bekijk de laatste meters van Mo Farah op de piste

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Mo Farah blijkt in laatste race toch niet onoverwinnelijk

Het stadion in Londen was tot de nok gevuld. De toeschouwers kwamen massaal om Usain Bolt uit te wuiven, maar ook om de laatste kampioenschapsrace van lokale held Mo Farah mee te maken.

Op de 10.000 meter pakte de Brit vorige week nog zijn tiende opeenvolgende gouden medaille op WK's en Olympische Spelen samen, maar in zijn laatste grote wedstrijd op de piste bleek hij plots toch niet onklopbaar.

Hij ging de laatste ronde pas als vierde in. Met zijn befaamde versnelling maakte hij nog wel wat plaatsen goed, maar de tien jaar jongere Muktar Edris uit Ethiopië bijhalen zat er niet meer in.

Even werd het muisstil in het stadion. Farah lag teleurgesteld op de piste, maar werd door zijn collega's rechtgetrokken en geknuffeld. Het Britse publiek draaide ook snel bij en gaf Farah een staande ovatie.

Farah eindigt zijn WK-carrière net zoals hij die begon. In Daegu in 2011 pakte hij zilver op de 10.000m, alle kampioenschappen die volgden was het goud op de 5.000 en de 10.000 meter. Farah neemt afscheid van de piste, maar niet van de atletiek. Hij zal zich nu focussen op de marathon.

Mo Farah en zijn zoontje:

Tweets over de indrukwekkende carrière van Farah