Van der Plaetsen staakt na 4 onderdelen de strijd op het WK

vr 11/08/2017 - 20:38 Het WK in Londen is uitgedraaid op een teleurstelling voor Thomas Van der Plaetsen. Hij stond na 4 onderdelen pas 28e en hield het voor bekeken. Hij kwam niet meer in actie op de 400 meter. "Dit is zuur. Het is niet mijn slechte knie die het begeven heeft, maar mijn andere knie." Ook de Belgische hordeloopsters deden het niet goed op dag 8.

Van der Plaetsen, de Europese kampioen van 2016, begon met heel wat twijfels aan zijn wereldkampioenschap. Hij was nog niet 100 procent hersteld van een knieblessure. Dat onze landgenoot niet topfit was, bleek in Londen al snel.

Hij opende zijn tienkamp wel nog met een evenaring van zijn snelste tijd van het seizoen op de 100 meter (11"35), maar op de volgende onderdelen kwam hij nooit in de buurt van zijn persoonlijke records.

In het hoogspringen, normaal een van zijn sterkste onderdelen, bleef hij met 1,96 zelfs 21 centimeter onder zijn beste prestatie ooit. Dat was het signaal voor Van der Plaetsen om de handdoek te gooien.

"Was klaar om te vechten, maar soms is dat niet genoeg"

Van der Plaetsen voelde eigenlijk al na het verspringen dat dit niet zijn WK zou worden. "Mijn 100 meter was nog goed. Maar bij mijn eerste sprong in de opwarming van het verspringen, schoot er iets in mijn knie."

"Ik probeerde rustig te blijven en er nog voor te gaan, maar dan liet ik nog twee nulsprongen noteren en dat maakte het al helemaal moeilijk."

"Het is niet mijn slechte knie die het hier begeeft, maar de andere. Het is ook een beetje uit voorzorg dat ik stop. Het zou toch moeilijk worden om hier echt nog een goeie score te halen en dus zou het dom zijn om het risico te nemen om geblesseerd te raken."

"Dit is echt heel zuur. Ik heb heel hard gewerkt aan mijn linkerknie en om in vorm te raken voor dit WK en dan strooit een ander kwaaltje roet in het eten. Dat toont dat sport onvoorspelbaar is. Ik was klaar om er hard voor te vechten, maar soms is dat niet genoeg. Nu neem ik een paar weken rust en hopelijk ben ik dan klaar voor volgend jaar. Deze teleurstelling zal me voeden."

Van der Plaetsen was na 4 nummers 28e met 3055 punten

Berings out in de reeksen, Zagré sneuvelt in halve finales

Naast Van der Plaetsen kwamen er nog twee Belgen in actie op de achtste dag van het WK. Berings en Zagré traden beiden aan op de 100m horden. Berings werd na een lange periode vol blessures pas op het laatste nippertje opgevist voor het WK en sneuvelde weinig verrassend in de reeksen.

Anne Zagré overleefde haar reeks wel. Ze bleef met 12"97 maar erg nipt onder haar beste seizoenstijd (12"96). Een plaats in de finale veroveren was sowieso bijna onmogelijk, maar Zagré kwam in haar halve finale zelfs nooit in de buurt van een ticket.

Ze miste haar start en werd met 13"34 laatste. "Dit is echt jammer. Ik weet niet wat er gebeurd is. Ik voelde heel snel dat ik geen goede wedstrijd zou lopen. Blijkbaar heb ik enkele horden geraakt, maar daar herinner ik me niets van."

"Het leek wel of ik de controle over mezelf kwijt was. Ik voelde me nochtans uitstekend. Ik was tijdens de opwarming echt tevreden over mijn vorm. Ik begrijp er niets van."