Debjani net niet naar halve finale: "Door blessure was ik niet in topvorm"

do 10/08/2017 - 22:36 Ismael Debjani heeft zich op zijn eerste WK nipt niet kunnen plaatsen voor de halve finales op de 1.500 meter. Onze landgenoot werd twaalfde in zijn reeks in 3'43"71. "Toen de kopgroep versnelde, heb ik een fractie van een seconde de moed laten zakken en daarna was het te laat."

Debjani kwam als enige Belg in actie op dag 7 en het was meteen zijn debuut op een wereldkampioenschap. Hij trad aan in de derde reeks en wist dus wat hem te doen stond. Hij moest minstens sneller lopen dan de Keniaan Ronald Kwemoi (3'43"10) om door te stoten.

Met een persoonlijk record van 3'33"70 leek dat zeker een haalbare kaart, maar Debjani was nog maar net hersteld van een scheurtje in zijn kuit.

Toen vooraan de versnelling werd ingezet, moest de Belg de rol lossen. Hij kwam als twaalfde over de finish in 3'43"71 en was dus uiteindelijk 61 honderdsten te traag.

Een magere troost voor Debjani: ook olympisch kampioen Matthew Centrowitz sneuvelde in de reeksen. De 27-jarige Amerikaan, die al het hele seizoen op de sukkel is, kwam in de eerste reeks als laatste over de streep.

"Door mijn blessure was ik niet in topvorm"

Debjani was uiteraard teleurgesteld na zijn race. "In het midden van de wedstrijd had ik een moeilijk moment. Toen er vooraan versneld werd, zat ik niet in de juiste groep. Ik heb dan een fractie van een seconde de moed laten zaken."

"Ik dacht heel even dat het voorbij was. Daarna probeerde ik nog wel terug te komen, maar het was te laat. ik mis de kwalificatie op een haar na. Dat is bijzonder triest, maar zo is het leven."

Had hij nog last van zijn blessure? "Mijn blessure heeft me zeker gehinderd. Ik ben nog maar net een week opnieuw aan het trainen. Ik miste frisheid en was zeker niet in topvorm. Ik ben teleurgesteld, maar het was wel fantastisch om hier te zijn."

Bekijk nog eens de reeks van Debjani:

VRT ???media.video.type.mz_vod???