Berings voor WK indoor: "Heb nog een heel hoog niveau in mij"

wo 28/02/2018 - 07:15 België trekt met een kleine, maar erg gemotiveerde delegatie naar het WK atletiek indoor, dat komend weekend plaatsvindt in Birmingham. Sporza sprak met hordenloopster Eline Berings en de piepjonge Jonathan Sacoor, die samen met de broers Borlée de aflossingsploeg vormt op de 4x400 meter.

Berings: "De blessures liggen nu achter mij"

Eline Berings trekt met vertrouwen naar Birmingham voor de 60 meter horden. "Samen met het EK in Berlijn deze zomer is dit WK de belangrijkste afspraak van het seizoen voor mij. Ik heb echt toegewerkt naar het WK en ik hoop op mijn best te zijn", vertelt Berings, die na twee zware knieblessures weer op niveau is.

"Die blessures liggen nu achter mij. Eigenlijk was het bijna een onmogelijke opdracht om weer dit niveau te halen, maar ik ben nu opnieuw helemaal gezond. Ik heb mij perfect kunnen voorbereiden. Ik voel dat ik het nog in mij heb om op een heel hoog niveau mee te draaien. Ik ga voor een plaats in de top 10 à top 12. Dat zou een topresultaat zijn voor mij, want het niveau op de 60m horden is onwaarschijnlijk hoog."

Door haar blessures verloor Berings wel haar profstatuut bij de Vlaamse Atletiekliga. "Maar ik heb rust in mijn hoofd bij deze situatie en dat is ongelooflijk belangrijk. Hopelijk kan ik goed presteren en zo opnieuw meer steun afdwingen. Ik ben nog altijd heel gemotiveerd."

VRT ???media.video.type.mz_vod???

18-jarige in estafetteteam: "Ben trots dat ik van dit team deel uitmaak"

De 4x400m-ploeg bij de mannen rekent in Birmingham - naast de broers Borlée - op de amper 18-jarige Jonathan Sacoor. "Ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van deze ploeg. Ik voel mij thuis en ik leer ongelooflijk veel bij. Het is een geweldige ervaring", zegt Sacoor.

"Het wordt mijn eerste WK en ik wil tonen dat ik een volwaardig lid ben van de ploeg. We hebben een enorm sterk team. Ik denk dat we een goeie kans maken om de finale te halen, maar we zullen er natuurlijk wel voor moeten vechten."

Coach Jacques Borlée is vol lof over de jonge Sacoor: "Mentaal is hij heel sterk en hij pikt alles op wat er gezegd wordt. Hij heeft heel veel kwaliteiten. Er wacht hem een grote toekomst. Ik denk dat deze ploeg klaar is voor dit WK. We gaan naar Birmingham om de finale te halen, al wordt dat niet makkelijk. De concurrentie is heel sterk."

VRT ???media.video.type.mz_vod???