Olympisch kampioen 400 meter scheurt kruisband tijdens rugbywedstrijd

di 31/10/2017 - 19:30 Wayde van Niekerk (25) heeft een zware knieblessure opgelopen tijdens een rugbywedstrijd voor celebrity's. De Zuid-Afrikaanse topatleet gaat zo snel mogelijk onder het mes. Daarna wacht hem een maandenlange revalidatie.

Voorste kruisband, mediale en latere band geraakt

Wayde van Niekerk is net als veel Zuid-Afrikanen gek van rugby. Dat brak hem zuur op. Tijdens een wedstrijd voor celebrity's liep hij averij op aan zijn knie. Niet enkel zijn voorste kruisband is gescheurd, ook de mediale en laterale band werden geraakt.

Van Niekerk gaat zo snel mogelijk onder het mes en nadien wacht hem een maandenlange revalidatie. "De timing is ongelukkig, maar dat is sport", reageert de wereldkampioen, de olympische kampioen en de wereldrecordhouder op de 400 meter (43"03).

Zo goed als zeker mist Van Niekerk de Commonwealth Games in april volgend jaar. De Zuid-Afrikaan was favoriet voor de 100 en 200 meter in Gold Coast (Australië). Ondanks deze tegenslag blijft hij strijdvaardig. "Ik vertrouw het team”, maakte hij duidelijk. "Een volledig herstel is cruciaal en ik zal geduldig moeten zijn."

Van Niekerk en de Springboks

Wayde van Niekerk is een groot liefhebber. Een maand geleden was hij door het dolle heen toen hij op bezoek mocht bij de Springboks, de nationale rugbyselectie van Zuid-Afrika.

Massive honour 🇿🇦🇿🇦🇿🇦

Een bericht gedeeld door Wayde van Niekerk (@waydedreamer) op