Estafettelopers wijzen met beschuldigende vinger naar organisatie voor blessure Bolt

zo 13/08/2017 - 08:57 Volgens de Jamaicaanse estafettelopers moesten ze veel te lang wachten voor de 4x100 meter, waardoor de opwarming niet ideaal verliep. "40 minuten wachten en twee medailleceremonies. Te gek voor woorden", zei Yohan Blake, ploegmaat van Usain Bolt. Justin Gatlin uitte dezelfde kritiek.

Voor Usain Bolt eindigde zijn allerlaatste wedstrijd op een anticlimax. De Jamaicaanse slotloper begon als derde aan zijn 100 meter, maar viel halverwege geblesseerd neer.

Een kramp in de hamstring van zijn linkerbeen, verklaarde zijn dokter Kevin Jones. "Maar veel pijn komt door de ontgoocheling", zei hij.

De Jamaicaanse estafetteploeg was achteraf niet te spreken over de organisatie. Ze moesten 40 minuten wachten tussen het start van de opwarming en het startschot. "Te gek voor woorden", zei Yohan Blake.

"40 minuten en twee medailleceremonies. Wachten, opwarmen, wachten, opwarmen. Ze hielden ons te lang in de callroom. Usain zei zelf tegen me dat het gek was. Zo zou het niet mogen lopen. Om dan je kampioen zo te zien uitvallen."

"Dit is een tragisch einde van een prachtige carrière. De organisatie moet toch zien dat ze ons te lang lieten wachten. Ik ben echt boos."

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Gatlin: "We moesten koud starten"

Ook Justin Gatlin, de wereldkampioen op de 100 meter, denkt dat het lange wachten de blessure van Bolt heeft veroorzaakt. "We moesten te lang wachten zonder onze kleren aan. Er was ook wat tocht. We verloren al onze lichaamswarmte, al ons zweet. We moesten koud starten."

"Ik denk dat Bolt zo geblesseerd raakte, zeker als je weet hoe hij presteert. Bolt staat altijd klaar en zorgt er altijd voor dat hij geen blessures oploopt. Het is dus zeldzaam om hem zo te zien. Ik hoop dat hij snel beter wordt."