Bolt heeft een droom: "Wil tot top 50 van beste voetballers ter wereld behoren"

vr 05/05/2017 - 20:26 De Jamaicaanse topspurter Usain Bolt, die eind dit seizoen afzwaait, wil graag de atletiek ruilen voor het profvoetbal. In het Franse voetbalblad So Foot schuwt 30-jarige vedette de straffe uitspraken niet. "Ik wil graag een spits worden die zo'n 20 doelpunten per seizoen maakt", zegt de hevige fan van Manchester United.

Onlangs beweerde de achtvoudige olympische kampioen nog dat hij op hetzelfde niveau staat als Wayne Rooney. In het interview met So Foot boomt hij daar op voort. "Rooney is een grote speler, maar niet van het niveau van Ronaldo, Messi of Neymar."

Ik wil graag een spits worden die zo'n 20 doelpunten per seizoen maakt.
Usain Bolt

"Ik denk dat Rooney momenteel in de top 50 van de wereld staat. Ikzelf heb de ambitie om ook tot die top 50 te horen, als ze mij de kans geven en ik regelmatig zou kunnen spelen. Ik wil graag een spits worden die zo'n 20 doelpunten per seizoen maakt."

De Jamaicaan zou ook graag een WK spelen met zijn land. "Indien het WK dit jaar plaatsgevonden had, had ik zelfs het WK atletiek willen opofferen. Mijn moment is gekomen, ik moet het doen. Ik ga me lanceren in de voetbalwereld."

"Voetbal is een fysiek zware sport en ik ben niet meer zo jong, maar ik denk dat ik minstens nog vier jaar kan meedraaien."

In september trainen met Dortmund

Bolt zei erbij dat hij in september drie à vier dagen zal meetrainen bij Dortmund, omdat hij een sponsor deelt met de Duitse club. "Dan zal ik kunnen zien of ik echt zo goed ben en het mogelijk is om mijn droom concreet te maken."

Ook een overstap naar een kleinere ploeg sluit de snelste man ter wereld niet uit: "Ik zou het doen als ik me zou moeten bewijzen. Je moet ergens beginnen, maar ik zal niet voor een afschuwelijke ploeg spelen. Ik wil niet zomaar voetballen, ik heb een ambitieuze club nodig."