IAAF: "Moeilijk te begrijpen hoe de aanstelling van Isinbajeva de Russen kan helpen"

do 13/04/2017 - 20:33 De internationale atletiekfederatie IAAF is teleurgesteld in Rusland. Volgens een nieuw rapport, dat vandaag werd voorgesteld, heeft Rusland te weinig progressie gemaakt in de strijd tegen doping. Ook Jelena Isinbajeva, hoofd van het Rusada, krijgt de wind van voren.

"Er wordt nog altijd te weinig getest"

Sebastian Coe, voorzitter van het IAAF, gaf tekst en uitleg bij het nieuwe rapport. De ex-atleet was hard voor Rusland en ziet weinig positieve signalen. "Er wordt nog altijd te weinig getest en nog altijd krijgen we niet alle gegevens die nodig zijn voor het biologische paspoort."

"Er zijn ook nog altijd atleten die trainen in steden die afgesloten zijn voor dopingcontroleurs en er zijn nog altijd coaches aan het werk die eigenlijk geschorst zijn", klinkt het weinig hoopgevend.

"Isinbajeva liet zich in het verleden kritisch uit over het WADA"

Ook voormalig polsstokkampioene Jelena Isinbajeva, die eind 2016 voorzitster werd van het Rusada, moest het ontgelden. "Het is moeilijk te begrijpen hoe haar aanstelling de Russen kan helpen. Ze liet zich in het verleden heel kritisch uit tegenover het WADA en de Russische klokkenluiders."

"Bovendien weigert ze om als hoofd van het Russische antidopingagentschap de nodige hervormingen te ondertekenen. Dat is geen gezonde evolutie."