IAAF laat 7 Russische atleten onder neutrale vlag aantreden

di 11/04/2017 - 14:20 De Internationale Atletiekfederatie IAAF laat 7 Russische atleten in competitie komen onder neutrale vlag. Onder meer wereldkampioenen Sergej Sjoebenkov en Maria Koetsjina kregen vandaag het goede nieuws.

De IAAF Doping Review Board oordeelde dat zeven atleten voldoen aan de criteria om in internationale competities onder neutrale vlag aan te treden. De IAAF benadrukt wel dat de atleten telkens uitgenodigd moeten worden door de organisatoren van de meetings.

Het gaat om Sergej Sjoebenkov, wereldkampioen op de 110m horden, Maria Koetsjina, wereldkampioene hoogspringen, polsstokspringers Illia Moedrov en Olga Moellina, snelwandelaars Sergej Sjirobokov en Jana Smerdova en hoogspringer Daniil Tsyplakov.

Eerder kregen vijf andere Russen al de toelating om als neutrale atleten wedstrijden af te werken. Het gaat onder meer om verspringster Darja Klisjina en 800m-loopster Joelia Stepanova, de klokkenluidster.

Rusland is vooralsnog niet welkom op internationale atletiekcompetities nadat bleek dat het land jarenlang op grote schaal dopinggebruik had georganiseerd.