Pieter Gysel wordt laatste in zijn kwartfinale

za 27/02/2010 - 08:30 Op de Olympische Spelen in Vancouver heeft Pieter Gysel zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de 500 meter shorttrack. Gysel - geen specialist van de 500 meter - eindigde als vierde en laatste in zijn kwartfinale. "Ik ben tervreden over mijn Olympische Spelen", zegt Gysel.

Pieter Gysel shorttrack

Belga

De 500 meter was het laatste nummer voor Pieter Gysel in Vancouver. Eerder werd hij negende op de 1.500 meter, zijn beste afstand. Op de 1.000 meter werd Gysel uitgeschakeld in de reeksen.

De olympische titel ging naar de Canadees Charles Hamelin. De Zuid-Koreaan Si-Bak Sung leek lange tijd op weg naar het goud, maar ging onderuit in de laatste bocht.

De Amerikaan Ohno was tweede, maar werd gediskwalificeerd omdat hij Tremblay ten val bracht. De Canadees mocht dus wel naar het podium voor brons.

Gysel: "Mijn niveau was zeker in orde"

Belga

"Dit is sowieso niet mijn ding", zegt Pieter Gysel aan Sporza.

"Ik wilde na de start in tweede of derde positie schaatsen. Dat was het plannetje met Silovs, die ik goed ken. We wilden de anderen in de fout dwingen, maar dat is niet gelukt. Op de 500 meter is één fout fataal. Ik kon nog één keer aanvallen, maar moest remmen. Toen was het einde verhaal."

"Ik ben tevreden over de manier waarop ik geschaatst heb op deze Spelen. Mijn niveau was zeker in orde. Ik heb geen domme fouten gemaakt, maar soms heb je een beetje geluk nodig."