Gysel: "In shorttrack moet je rechtop blijven staan"

do 25/02/2010 - 02:54 Update: do 25/02/2010 - 07:51 Het geluk heeft Pieter Gysel toegelachen in de reeksen van de 500 meter shorttrack. Vanuit een kansloze positie kon hij dankzij een val toch nog doorstoten. Gysel werd tweede in zijn reeks, achter de Koreaan Kwak en schaatst vrijdag de kwartfinales van het kortste onderdeel in het shorttrack.

Pieter Gysel shorttrack

Gysel is geen echte specialist van de explosieve 500 meter. Bovendien had hij het alweer niet getroffen bij de loting, met de sterke Koreaan Kwak en de Amerikaan Malone. Enkel de beste twee van elke reeks mochten naar de kwartfinales.

Belga

Gysel werd van bij de start in de verdrukking gedrongen en moest daarom de eerste ronde vanop het tweede plan bekijken. Bij het ingaan van de laatste ronde leek het pleit beslecht, want Kwak en Malone lagen ver vooruit.

Maar op enkele meters van de finish maakte de Amerikaan een foute beweging en ging hij knullig onderuit. Een verbaasde Gysel nam het cadeautje in dank aan.

Vrijdagnacht zal onze landgenoot de kwartfinales schaatsen van de 500 meter. Van alle 16 kwartfinalisten reed Gysel wel de traagste tijd. Eerder werd Gysel op de 1.500 meter uitgeschakeld in de halve finales, waardoor hij negende eindigde.

Gysel: "Shorttrack is recht blijven staan"

Belga

Gysel was (uiteraard) heel blij met zijn plaats in de kwartfinale, al was het een cadeautje. Of niet? "Vind ik niet", antwoordde de Belg. "Anderen maakten gewoon fouten die ik niet maakte."

"In shorttrack moet je rechtop blijven staan. Zo simpel is het. Dat geldt voor iedereen. Maar de 500 meter is niet mijn ding, dus is dit bonus. Ik heb niet die topsnelheid om uit te pakken."

En nu, die kwartfinale? "Dat wordt bijzonder moeilijk. Dat weet ik. Het zal heel snel gaan en ik moet "cool" blijven. We zullen wel zien wat het wordt. Misschien moet ik niet te rap starten en één keer versnellen op een recht stuk."