Coach van Gysel na loting: "Toch even vloeken"

wo 24/02/2010 - 09:55 Pieter Gysel speelt donderdag vroeg in de ochtend zijn laatste troeven uit in Vancouver. De Belg werkt dan zijn reeks af op de 500m. Net als bij de loting op de 1.000 meter had Gysel Dame Fortuna niet aan zijn zijde. "Dit is klote", zegt zijn coach over de zware loting.

Pieter Gysel shorttrack

Pieter Gysel treft het net als op de 1.000 meter niet. Met de Zuid-Koreaan Yoon-gy Kwak, vicewereldkampioen op de 500 meter, de Hongaar Peter Darazs, tiende in Turijn in 2006 en de Amerikaan Jordan Malone is de derde reeks een sterke reeks.

Belga

"Het was toch even vloeken toen ik de loting zag", zegt Jeroen Otter, de Nederlandse coach van Gysel. "Dit is klote, maar het heeft geen zin om er lang bij stil te staan. Dit is shorttrack."

"Wie in het tennis in de eerste ronde Justine Henin treft, weet ook dat het moeilijk wordt. Maar als Pieter schaatst zoals op de 1.000 meter, dan heeft hij wel een kans. Toen heb ik de beste Pieter aan het werk gezien, maar hij botste op sterkere tegenstanders."

Gysel zelf weet nog niet wie straks zijn tegenstanders zijn. "Ik bekijk nooit de loting, dat heeft toch geen zin. Ik zou enkel zenuwachtig worden en dat kost veel energie", zegt de shorttracker.