Taekwondoka's pakken twee bronzen medailles op WK voor teams

di 13/12/2016 - 21:04 De Belgische taekwondoka's zijn in Bakoe (Azerbeidzjan) zowel bij de mannen als bij de gemengde ploegen derde geworden op het wereldkampioenschap voor teams. Ze verloren hun halve finales en kregen net als de andere verliezende halvefinalisten een bronzen medaille.

Jaouad Achab, Si Mohamed Ketbi, Salaheddine Bensaleh, Nicholas Corten, Mourad Laachraoui en Marc-André Bergeron plaatsten zich maandag voor de halve finales door de Verenigde Staten te verslaan in hun groep.

De groepszege moesten ze wel aan gastland Azerbeidzjan laten. Vandaag gingen ze er in de halve finales met 43-13 uit tegen Zuid-Korea. Azerbeidzjan hield het goud thuis door Zuid-Korea in de finale met 21-5 te verslaan.

In de eerste editie van het WK voor gemengde teams waren er maar vier deelnemers. Voor België traden Ketbi, Corten, Seif Essa, Indra Craen en Daniela Rotolo aan. Ook zij verloren in de halve finales tegen Zuid-Korea. Het werd 15-6. De Zuid-Koreanen werden vervolgens wereldkampioen door Rusland met 9-7 te verslaan.