Achab moet tevreden zijn met zilver in WB-finale

za 10/12/2016 - 18:09 Jaouad Achab heeft zilver veroverd op de WB-finale taekwondo in Bakoe (Azerbeidzjan). Onze landgenoot moest in de finale in de categorie tot 68 kilogram buigen voor de Zuid-Koreaan Lee Daehoon. Die Lee had hem in Rio ook al geklopt voor brons.

Achab had van de WB-finale in Bakoe een doel gemaakt en de Belg was op de afspraak. Als nummer 1 van de wereldranglijst was hij vrij in de eerste ronde en in de kwartfinales was hij te sterk voor de Braziliaan Moura (11-3).

In de halve finales wachtte met de Rus Denisenko een klepper. Die had Achab in Rio uit de finale gehouden, maar nu was Achab nipt sterker: 5-4. In de finale kwam onze landgenoot opnieuw een oude bekende uit Rio tegen.

De Zuid-Koreaan Lee had Achab op de Spelen in Rio van brons gehouden en in een spannende finale en dolle slotfase trok Achab ook in Bakoe aan het kortste eind: 4-5.

Achab had na de finale gemengde gevoelens. "Ik ben tevreden met zilver, maar niet helemaal tevreden, want ik stond voor in de finale."