Piepjonge zussen Gilis strijden tegen elkaar om finaleticket op EK squash

do 08/09/2016 - 22:45 Vergeet de zussen Williams, hier zijn de zussen Gilis. Samen bestormen ze de squashwereld, maar op het EK in Praag zullen ze wel zustermoord moeten plegen om de finale te bereiken.

De 20-jarige Nele Gilis bereikte vorig jaar al de halve finales op het EK squash, maar toen moest ze haar meerdere erkennen in de viervoudige kampioene Camille Serme.

Dit jaar zette ze duidelijk een stap vooruit, met onder meer twee toernooizeges op de PSA World Tour. Op het EK in Praag bevestigt ze haar reputatie, door eenvoudig af te rekenen met eerst de Tsjechische Fertekova en vervolgens de Spaanse Aranda.

Maar de halve finales worden mogelijk een ander verhaal, want daarin neemt Nele het op tegen haar zus Tinne Gilis. Die is nog maar 18 jaar, maar ze baarde opzien in de kwartfinales door de Française Coline Aumard (vorig jaar goed voor brons) te verslaan in een thriller: 12-10 in de vijfde set.

Sowieso zal er dus voor het eerst in de geschiedenis een Belgische vrouw in de finale staan van het EK, dat sinds 2004 elk jaar wordt georganiseerd.