Swings: "Zonder Europese titel is mijn toernooi mislukt"

wo 27/07/2016 - 21:34 Bart Swings heeft op het EK skeeleren al een zilveren medaille geoogst, maar is daar zelf nog niet tevreden mee. "Ik ben de titels ondertussen ook al gewoon geworden. Zonder een gouden plak is dit EK niet geslaagd."

Swings pakte gisteren zijn eerste medaille op het EK, zilver op de 1.000 meter. "Uiteindelijk ben ik toch teleurgesteld. Ik reed bijna de perfecte wedstrijd en kwam twee milliseconden tekort. Goud zat er dus zeker in. Nu probeer ik te profiteren van de rustdag en me te focussen op het wegkampioenschap dat er nog aankomt."

"Fysiek is er wel al beterschap. Ik voelde opnieuw de snelheid in mijn benen en dat gevoel wil ik nu meenemen naar de weg. Ik weet nu dat ik niet minder snel ben dan de andere jongens."

Wat zijn de ambities van Swings nog op dit EK? "Vorig jaar kwam ik met drie individuele titels naar huis. De supporters zijn het al gewoon dat ik veel medailles pak, en ik eigenlijk ook. Het is doel is dus toch op zijn minst één gouden medaille op de weg. Ik wil niet vertrekken zonder titel. Dan is het toernooi mislukt."

"Pas op, ik blijf wel positief. Of de combinatie met mijn voorbereiding op het schaatsseizoen te zwaar wordt? Dat denk ik niet. Ik heb in andere skeelerwedstrijden dit seizoen wel altijd al meegedaan voor de zege en al enkele mooie overwinningen geboekt. Pas indien dit EK helemaal faalt, zal ik het misschien herbekijken."