Chinese Li wint in shorttrack omdat de rest valt

do 13/02/2014 - 13:17 De Chinese Jianrou Li heeft het goud op de 500 meter shorttrack in haar schoot geworpen gekregen. In de tweede bocht vielen haar drie concurrentes. Voor China is het de vierde Spelen op een rij dat ze de beste zijn in deze discipline. Het zilver was voor de Italiaanse Fontana, het brons voor de Zuid-Koreaanse Park. De Britse Elise Christie werd gestraft.

Met zijn vieren vertrokken ze, maar al in de tweede bocht liep het mis. Christie ging in de fout en zorgde ervoor dat ook Fontana en Park neergingen. Li was blij dat ze de crash voor haar kon vermijden.

AP

Freewheelend schaatste ze naar het goud. Het deed denken aan Steven Bradbury in Salt Lake City in 2002. De Australiër won de finale van de 1.000 meter, nadat de vier voor hem gevallen waren (video hierboven).

Achter Li kwam Park nog eens ten val, toen ze weer wou vertrekken. Christie werd nog tweede voor Fontana, maar de Britse werd gediskwalificeerd.

Li is de opvolgster van Wang Meng. Die won drie keer op een rij goud op deze afstand, maar is er in Sotsji door een blessure niet bij.