Lionel Cox koopt een karabijn van 6.000 euro

wo 29/01/2014 - 21:19 2014 wordt een overgangsjaar voor schutter Lionel Cox. De zilveren medaille van de Olympische Spelen 2012 wil de tijd nemen om te wennen aan een nieuw karabijn. Dat is een nieuwjaarscadeautje dat Cox voor zichzelf heeft gekocht.

"Ik heb een karabijn gekocht ter waarde van 6.000 euro", zegt Cox, de grote Belgische verrassing in Londen. "Dat moet in principe preciezer zijn en zou me dus betere resultaten moeten garanderen."

PhotoNews

"De komende maanden wordt het zaak om me aan te passen aan dat geweer en het helemaal op punt te stellen."

2014 wordt sowieso een overgangsjaar voor de schutter. "Pas vanaf 2015, wanneer ik me moet plaatsen voor de Olympische Spelen een jaar later, komt het echte werk. Dat wordt het zwaartepunt."

"Dit jaar zal ik wel proberen mee te dingen naar medailles op de Wereldbekermeetings in München, Fort Benning, Maribor en Peking. Maar dat levert me eigenlijk niets op: financieel niet en ik kan me er ook niet kwalificeren voor een bepaald toernooi."

Rio 2016 moet een hoofddoel worden voor Cox? "Het wordt sowieso moeilijk. Om me te plaatsen moet ik quota halen. Een andere optie is hopen op een wildcard".

Dat Cox grote kans heeft op een wildcard, gezien zijn olympische verleden, wil hij niet gezegd hebben. "Wat niet zeker is, is niet zeker", filosofeert hij.