Carina Vogt vliegt verder dan favorieten

di 11/02/2014 - 20:25 De eerste olympische schansspringcompetitie bij de vrouwen heeft meteen het nodige drama opgeleverd. De Japanse topfavoriete Sara Takanashi viel zelfs naast het podium. De Oostenrijkse Daniela Iraschko-Stolz, de tweede favoriete, leek daarna op weg naar goud, maar het was de Duitse Carina Vogt die finaal zegevierde. Het was haar eerste zege van het seizoen.

Takanashi, 17 jaar jong en 1,52 meter klein, won dit jaar 13 van de 16 wereldbekercompetities waaraan ze deelnam. Ze werd twee keer tweede (achter Iraschko-Stolz) en een keer derde.

Belga

Maar ze maakte het niet waar. Na haar eerste sprong van 100 meter lag ze derde, achter Volgt (103m) en Coline Mattel (99,5m). De jury quoteerde streng bij de bedeling van de punten.

Bij de tweede en laatste sprong verbeterde Takanashi (foto) zich niet, integendeel. Iraschko-Stolz rukte op van de vijfde plaats met een geweldige jump van 104,5m. Vogt kwam veel minder ver (97,5m), maar werd beter beloond door de jury voor haar uitvoering. Zo won ze met één puntje verschil en liet ze de tranen vloeien.