Kasai begint aan 7e en droomt van 8e Spelen

za 08/02/2014 - 23:41 Noriaki Kasai schrijft geschiedenis in Sotsji. De 41-jarige Japanse schansspringer neemt in Rusland deel aan zijn zevende Winterspelen. Hiermee deelt hij het record van deelnames met de Rus Albert Demtsjenko.

Noriaki Kasai is een levende legende in het schansspringen. De Japanner debuteerde 22 jaar geleden op de Winterspelen van Albertville en deed daarna ook mee in Lillehammer, Nagano, Salt Lake City, Turijn en Vancouver. In Lillehammer won hij zilver met het Japanse team.

Ik probeer er ook bij te zijn in 2018, in Pyeongchang
Noriaki Kasai

In Sotsji neemt Kasai deel aan zijn zevende Winterspelen. Hiermee deelt hij het record met de Russische rodelaar Albert Demtsjenko, die eveneens aan zijn zevende Winterspelen begint.

Ondanks zijn rijkgevulde carrière wil Kasai niet van stoppen weten. Hij kijkt zelfs verder dan Sotsji en droomt openlijk over zijn achtste Winterspelen in 2018, in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. "Ik ga zeker proberen voor de achtste keer een olympisch startbewijs af te dwingen", liet Kasai dinsdag bij de training in Sotsji optekenen.

"Kans op een medaille? Fiftyfifty"

Kasai is er trouwens niet bij om de hoop te vullen. In januari won hij nog een Wereldbekerwedstrijd in het Oostenrijkse Bad Mitterndorf. Hij werd daarmee de oudste winnaar van een wereldbekerwedstrijd ooit.

"Natuurlijk bestaan er twijfels over mijn kansen op olympisch goud. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik mee zal doen om de medailles. De kans daarop is fiftyfifty", besluit Kasai.