Morgenstern "definitief buiten levensgevaar"

ma 13/01/2014 - 14:14 De Oostenrijkse schansspringer Thomas Morgenstern is "definitief buiten levensgevaar" na zijn zware val van vorige week. Zelfs deelname aan de Olympische Winterspelen in Sotsji is niet uitgesloten voor de drievoudige olympische kampioen.

Morgenstern was vrijdag gevallen tijdens een training voor de wereldbekermanche in Tauplitz, in Oostenrijk. Hij kwam hard met zijn rug en hoofd op de grond terecht en verloor even het bewustzijn.

AP

De 27-jarige Morgenstern was vrijdagavond al weer bij bewustzijn en de Oostenrijkse skifederatie zei toen al dat hij niet in levensgevaar verkeerde.

Nu heeft de hoofdarts van het ziekenhuis in Salzburg bevestigd dat hij "definitief buiten levensgevaar" is en dat zijn toestand stabiel is. Hij herinnert zich niets van zijn val, maar zou over een week of twee al weer op de latten kunnen staan.

Zelfs deelname aan de Winterspelen in Sotsji is niet uitgesloten voor de drievoudige olympische en zevenvoudige wereldkampioen. De Spelen beginnen op 6 februari, het schansspringen begint twee dagen later.

Morgenstern won vier jaar geleden in Vancouver goud met de Oostenrijkse ploeg. In Turijn in 2006 won hij ook met de ploeg en individueel op de grote schans.