Swings na bronzen plak: "Techniek bijschaven voor WK"

zo 08/01/2017 - 19:44 Na zijn podiumplaats op het Europees kampioenschap allround denkt Bart Swings al aan zijn volgend doel: het WK afstanden volgende maand in Zuid-Korea. "Op de 1.500 meter heb ik werk aan de winkel", weet hij. "Daar concentreer ik me nu op."

Na zijn tweede plaats vorig jaar reed Bart Swings nu naar een bronzen plak op het Europees kampioenschap allround. "Dit was zeker niet mijn beste weekend. Ik heb nog altijd werkpunten", stipt hij aan bij onze reporter in Heerenveen.

"Ik heb de laatste weken niet al te veel op het ijs gestaan. Ik wist dat ik mijn beste ritten niet zou neerzetten, maar het ging toch iets minder dan ik gehoopt had."

Het WK afstanden van 9 tot en met 12 februari in Zuid-Korea is het volgende doel van Swings. "Ik heb zeker nog werk op mijn favoriete afstanden. Op de 1.500 meter had ik het even moeilijk. Daar concentreer ik me nu op. De eerste ronde kwam er niet uit. Met een 26"9 wil ik niet openen."

Op de 10.000 meter zette Swings de derde tijd neer op het EK. "Over die afstand ben ik tevreden."

"Sta nu bijna elke dag op ijs"

Bart Swings weet waar hij aan moet schaven. "In december heb ik vooral aan mijn conditie gewerkt. Fysiek ben ik in orde. Nu moet ik aan mijn techniek werken", legt de 25-jarige schaatser uit.

"Als me dat lukt, komt alles goed voor het WK. Deze bronzen medaille geeft me veel vertrouwen. Op een maand tijd kan ik veel vooruitgang boeken. Dat weet ik uit ervaring."

"Ik moet meer uren op het ijs maken om mijn ritme weer te vinden. Dat komt goed. De komende maand sta ik bijna elke dag op het ijs."