All Black Williams krijgt tweede gouden medaille

za 31/10/2015 - 22:57 Update: ma 02/11/2015 - 09:04 Sonny Bill Williams heeft een hart van goud. De Nieuw-Zeelander gaf meteen na de WK-finale zijn gouden medaille af aan een jongen die het veld was opgestormd. "Die jongen zal dit moment voor altijd koesteren en later kan hij het aan zijn kinderen vertellen", vertelt Williams. Hij kreeg ondertussen wel al een nieuw exemplaar.

Waarom geeft iemand in hemelsnaam zijn gouden medaille weg? Sonny Bill Williams, die ook in 2011 al wereldkampioen werd, doet zelf het verhaal.

De bondscoach zei me achteraf dat de medaille van echt goud is, maar toch ben ik blij dat ik het gedaan heb

"Er kwam een jongen op mij af gerend, maar hij werd tegengehouden door een steward. Ik vond het treurig, want het was gewoon een enthousiaste jongen."

"Voor mij is zo'n medaille niet het belangrijkste. Ik ben trots en vereerd dat ik gewonnen heb. Dus dacht ik: waarom zou ik niet de avond opleuken van dat kereltje."

"Ik ben zeker dat hij dit moment nooit zal vergeten. Hij droeg een shirt van de All Blacks, dus misschien wordt hij later zelf wel een All Black."

"Achteraf zei de bondscoach wel dat die medailles van echt goud zijn", lacht Williams. "Maar ik ben toch blij dat ik het gedaan heb, want hij zal dit zeker naar waarde kunnen schatten en als hij oud is, zal hij het aan zijn kinderen kunnen vertellen. Dat is nog mooier dan dat het bij mij aan een muur hangt."

Williams heeft al een nieuwe medaille gekregen

Een erg mooi gebaar dus van Williams, maar zijn teammaats vonden het niet kunnen dat de Nieuw-Zeelander zonder aandenken aan de wereldtitel zou achterblijven. De spelers en de staf vroegen de WK-organisatie een nieuw exemplaar aan Williams te bezorgen en zagen hun wens ingewilligd.