Zweden verlengt langlauftitel, Noorwegen niet op podium

zo 16/02/2014 - 12:29 De Zweedse langlaufers hebben met succes hun olympische titel verdedigd op de estafette. Rusland klopte Frankrijk in de sprint om het zilver. Langlaufnatie Noorwegen kreeg opnieuw een pak slaag.

In de estafette lopen de eerste twee langlaufers allebei 10 kilometer in de klassieke stijl (ski's naast mekaar). De twee slotlopers skiën in vrije stijl (ski's in een V).

Belga

Titelverdediger Zweden nam de wedstrijd meteen in handen. De Finnen liepen een eindje mee, maar moesten lossen in de vrije stijl.

De Zweden liepen solo naar een zesde olympische titel, de tweede op een rij. Achter hen rukten de Russen op. Het team had zwaar geïnvesteerd in Sotsji en zag dat beloond met een zilveren medaille.

President Poetin en Premier Medvedev (foto) zagen hoe slotloper Vylegsjanin Frankrijk klopte. De Fransen pakten verrassend brons.

Langlaufnatie Noorwegen stelde net als bij de vrouwen teleur. Na de klassieke stijl lag de wereldkampioen pas op de negende plaats. Slotloper Northug sleepte nog een vierde plaats uit het vuur.