De nieuwe korfbalbondscoach is een Nederlander

wo 09/03/2016 - 12:01 De Belgische Korfbalbond heeft de opvolger van Detlef Elewaut aangesteld. Onze nieuwe bondscoach heet Steven Mijnsbergen en... is een Nederlander. Mijnsbergen werd door de bond al voorgesteld in een filmpje.

Steven Mijnsbergen is afgestudeerd als gymleraar en is intussen directeur in het voortgezet onderwijs in Nederland. Als trainer was hij altijd in eigen land aan de slag en werd hij landskampioen op het veld en in de zaal, en won hij ook nog de Europacup.

Een van de clubs waar Mijnsbergen aan de slag was, is PKC en laat dat nu net de toekomstige club zijn van zijn voorganger. "Detlef Elewaut (foto) zal bij PKC mijn naam hebben horen vallen en zo heeft de bond via via contact gezocht met mij. Na een paar gesprekken waren beide partijen heel enthousiast."

Als Nederlander de Belgische ploeg coachen is een gedurfde keuze. "Ik zie België niet als de aartsvijand. Ik vind het een eer om gevraagd te worden en het zou heel goed zijn mocht België aansluiting vinden bij Nederland. Ik hoop en ik denk dat ik daarin mijn steentje zal kunnen bijdragen."

Net wanneer Mijnsbergen begint, stoppen heel wat internationals. "Dat is altijd jammer, maar het biedt ook nieuwe kansen. We moeten alle spelers goed bekijken. Niet alleen voor nu meteen, maar ook voor de komende jaren. We willen meer spelers betrekken bij de nationale ploeg." Mijnsbergen gaat na de zomervakantie aan de slag als bondscoach.

Het filmpje van de Belgische Korfbalbond