Na zeven jaar wachten zijn de Pittsburgh Penguins opnieuw NHL-kampioen

ma 13/06/2016 - 07:15 De Pitssburgh Penguins hebben voor de vierde keer in de clubgeschiedenis en voor het eerst sinds 2009 de Stanley Cup gewonnen en kronen zich zo tot de beste ijshockeyploeg van de NHL. In de finalewedstrijden haalden ze het van de San José Sharks met 4-2. Sterspeler Sidney Crosby was de MVP.

In de best-of-7-serie tussen Pittsburgh en San José gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe. Na vijf wedstrijden stonden de Penguins 3-2 voor, maar San José kon in eigen huis een beslissende zevende duel afdwingen.

De Penguins waren niet van plan het zover te laten komen en trokken meteen ten aanval. Dumoulin opende de score in het eerste kwart met een fraai afstandsschot.

De Sharks, voor het eerst in de clubgeschiedenis in de Stanley Cup-finale, knokten nog terug tot 1-1, maar na doelpunten van Letang en Hornqvist ging de Stanley Cup voor de vierde keer in de geschiedenis naar de Penguins.

Sterspeler Sidney Crosby (foto klein) was de MVP van de finale en was achteraf uiteraard in de wolken met zijn tweede Stanley Cup.

"Wanneer je jong bent en de finale bereikt, denk je dat dit een jaarlijkse gewoonte wordt. Dat is het niet. Het is niet gemakkelijk om hier te geraken. Alles moet goed gaan. Dat was dit jaar het geval op het einde. Dit voelt zo goed aan, zeker na de dingen die we dit seizoen allemaal mee hebben gemaakt."

De Penguins begonnen vrij matig aan het seizoen en na 28 wedstrijden werd Mike Johnston aan de kant geschoven als coach. Zijn opvolger, Mike Sullivan, deed het een pak beter, met als ultieme bekroning de zege in de Stanley Cup-finale.

Crosby steekt de trofee in de lucht:

Tweets:

🏆🏆🏆🏆🏆

Een foto die is geplaatst door emalkin71geno (@emalkin71geno) op

Pittsburgh-San José: 4-2

  • Pittsburgh-San José: 3-2
  • Pittsburgh-San José: 2-1
  • San José-Pittsburgh: 3-2
  • San José-Pittsburgh: 1-3
  • Pittsburgh-San José: 2-4
  • San José-Pittsburgh: 1-3