IJshockeyers van HYC Herentals veroveren eerste BeNeLiga-titel

do 24/03/2016 - 09:48 Herentals is de eerste kampioen van de BeNeLiga. In het beslissende derde duel van de finale ging Heerenveen uit Nederland gisteren met 5-1 de boot in. Het is de derde prijs voor HYC Herentals dit seizoen. Het won eerder al de beker en de Belgische titel.

Met Replay HYC Herentals en Unis Flyers Heerenveen stonden de twee topfavorieten van de BeNeLiga tegenover elkaar in de best-of-3-finale. De Belgen wonnen zaterdag thuis het eerste duel met 5-4, zondag dwong Heerenveen voor eigen volk met 6-3 een belle af.

Die had dinsdag moeten plaatsvinden, maar werd door de terreuraanslagen in Brussel naar woensdag verplaatst. In de derde match stond er geen maat op het Herentals van coach Buck Rombouts. 5-1 kwam er op het bord. De Canadees Tyler Melancon was de man van de match met drie goals en een assist.

Herentals won eerder dit seizoen ook al de beker (tegen de Bulldogs uit Luik) en had zich als Belgische team in de BeNeLiga-finale ook al verzekerd van de nationale titel. Heerenveen was goed voor de beker en titel in Nederland.