Reckinger: "Verhaal Herakles brengt heel wat teweeg in Belgische hockeywereld"

vr 19/05/2017 - 14:00 Dit weekend spelen Herakles en Dragons de hockeyfinale in Leuven. "Dragons is uiteraard de grote favoriet", blikt Herakles-speler Xavier Reckinger vooruit. "Maar we kunnen Dragons ook pijn doen."

Van degradatiekandidaat tot titelkandidaat

Herakles is dit seizoen de grote revelatie in de Belgische hockeycompetitie. "Eigenlijk was het ons doel om niet te degraderen", zegt veteraan Xavier Reckinger aan Sporza. "En nu staan we in de finale. Dat is zeker een verrassing."

Tegenstander Dragons kan voor de 10e keer de titel veroveren. "Natuurlijk is Dragons de grote favoriet", zegt Reckinger. "Voor die spelers is zo'n finale bijna een gewoonte."

"Maar we kunnen de Dragons zeker ook pijn doen. Enerzijds hebben we niet veel nodig om te scoren. En anderzijds zijn we sinds dit jaar veel beter beginnen te verdedigen."

@HeraklesHockey1

Reckinger als rustbrenger in de verdediging

Reckinger keerde dit seizoen terug naar Herakles. Is hij de sleutel tot het succes bij Herakles? "Veel mensen zeggen dat ik de nodige rust heb gebracht in de verdediging", zegt de voormalige Red Lion (foto).

"Ik probeer zoveel mogelijk te coachen op het veld. Zowel tijdens wedstrijden als tijdens de training. De meeste spelers zijn nog jong: tussen de 19 en 22 jaar."

Photonews

Reckinger: "Ons verhaal inspireert andere clubs"

Reckinger heeft een tas vol ervaring, maar is onder de indruk van de beleving. "Afgelopen zondag speelden we de terugmatch van de halve finales voor een vol huis. Bij ieder doelpunt was de ontlading van het publiek uniek."

"Het is niet alleen die finaleplaats die zo speciaal is, maar ook dat ticket voor de EHL, de Champions League van het hockey. Daar heeft de club ook nog nooit aan deelgenomen."

"Het is een ongelofelijk verhaal. Andere clubs denken: “Als Herakles dat kan, waarom zouden wij dat dan volgend seizoen niet kunnen?” Onze prestatie brengt heel wat teweeg in de top van de Belgische hockeywereld."

Reckinger: "Hockey blijft groeien in België"

Reckinger ziet ook een stijgende belangstelling voor hockey in België. "Ieder weekend is er een match te zien op tv, wat vroeger zeker niet het geval was", zegt Reckinger.

"Door die medaille in Rio is hockey in België nog meer op de kaart gezet. En de sport blijft groeien. Ook qua ledenaantal: op 8 jaar tijd zijn er dubbel zoveel leden bij Belgische hockeyclubs."

"Er zijn ook overal nieuwe clubs over heel België. En dat komt natuurlijk ook de nationale competitie ten goede."