Woods keert op eigen toernooi terug op het hoogste niveau

di 31/10/2017 - 06:31 Na een afwezigheid van negen maanden maakt Tiger Woods eind november zijn comeback op de golfbaan. De 41-jarige Amerikaan neemt dan deel aan de Hero World Challenge op de Bahama's.

De Hero World Challenge is een speciaal golftoernooi buiten het seizoen van de PGA Tour in Amerika. Woods, gastheer van het toernooi, won al vijf keer op de Bahama's en zal er eind november zijn comeback maken op het hoogste niveau.

De winnaar van 14 Majors won voor het laatst een groot golftoernooi in 2013. Hij speelde de afgelopen twee jaar maar 6 toernooien en liet zich maar liefst acht keer aan zijn rug opereren. Nu kreeg hij van de dokters te horen dat hij opnieuw volledig fit is.

Vorige maand vertelde Woods dat hij misschien nooit meer terug zal keren op het hoogste niveau. "Ik weet na acht operaties niet eens meer hoe het is om 100% gezond te zijn. Ik weet niet wat de toekomst te bieden heeft. We zullen wel zien."

"Ik heb zeker geen haast. Ik train en ik word sterker, maar ik heb mijn spieren nog niet gebruikt voor typische golfacties. Het is afwachten hoe ze daarop zullen reageren."


Meer over Tiger Woods: