Goegebuer stopt met topsport: "Twijfelde nog door al die betrapte gewichtheffers"

ma 21/11/2016 - 15:31 Na BK gewichtheffen hangt Tom Goegebuer zondag zijn halters aan de haak. "Ik heb ondertussen besloten dat ik niet meer zal deelnemen aan een EK of WK", zegt Goegebuer. "Wachten op schorsingen van betrapte gewichtheffers kan ik niet meer."

Afgelopen zomer mocht Tom Goegebuer voor de derde en laatste keer zijn kunstjes opvoeren op de Olympische Spelen. Onze 41-jarige gewichtheffer (-56 kg) werd pas op de valreep opgevist doordat enkele Russische concurrenten een weigering kregen. Hij eindigde in Rio uiteindelijk 14e.

"Doordat er 45 gewichtheffers betrapt zijn, nadat hun staal hertest was van de Spelen in Peking en Londen, twijfelde ik nog even over mijn beslissing", zegt Goegebuer.

"Er hangt een groot aantal landen een schorsing boven het hoofd. En daardoor dacht ik eraan om nog even te wachten en misschien nog een EK of WK mee te pikken."

"Maar op 41-jarige leeftijd kan even wachten ook te lang zijn, terwijl ik nu zeker ben om in schoonheid kunnen af te sluiten."

Zondag neemt Goegebuer afscheid van het gewichtheffen op het BK in Gent. De Europese titel in 2009 vormde absoluut het hoogtepunt uit zijn carrière. Het leverde hem het Vlaams Sportjuweel op.

Goegebuer in Rio: "Tranen in mijn ogen"

VRT ???media.video.type.mz_vod???