Russische skiester breekt ruggenwervel op training

za 15/02/2014 - 19:57 De Russische freestyle skiester Marja Komissarova heeft vanochtend een ruggenwervel gebroken op training. De 23-jarige skicrossster is 6,5 uur geopereerd. "En met succes", zegt de Russische skifederatie. De Russische president Vladimir Poetin zal de onfortuinlijke olympiër een bezoek brengen.

Kommisarova was aan het oefenen voor de skicrosscompetitie van vrijdag, toen het noodlot toesloeg op de piste van 1.200 meter met negen bochten en 25 sprongen.

De operatie duurde 6,5 uur en is succesvol verlopen
Russische bond

Bij de derde sprong liep het mis. Meteen was duidelijk dat Kommisarova's rug geraakt was. Met een slee werd ze naar een medische tent gebracht en vandaar naar het ziekenhuis.

De dokters stelden een breuk van de 12e ruggenwervel vast en beslisten haar meteen te opereren. Daarbij werd een metalen pin ingebracht. "De operatie duurde 6,5 uur en is succesvol verlopen", zegt Michail Verzjeba van de Russische bond.

Het Internationaal Olympisch Comité volgde de situatie op de voet. "Onze gedachten zijn bij de atlete en haar familie. We wensen haar een spoedig en volledig herstel", verklaart IOC-voorzitter Thomas Bach.