Geen halve finale voor De Vos op het WK darts na nipte nederlaag

vr 13/01/2017 - 15:57 Onze landgenoot Geert De Vos heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales op het WK darts in de BDO-bond. De Vos en Darryl Fitton waren aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk trok de Brit aan het langste eind.

De Vos stond voor het eerst in zijn carrière in de kwartfinale van het WK. De zenuwen leken hem parten te spelen, want hij verloor meteen de eerste set. In de tweede set hing onze landgenoot de bordjes opnieuw in evenwicht.

Bij 2-2 in sets sloeg de motor van Fitton aan. Hij slaagde erin om zijn eigen leg te winnen, iets waarmee beide spelers de hele partij moeilijk hebben. De Brit pakte twee sets op een rij en leek op weg naar de overwinning. Maar dat was buiten De Vos gerekend. Hij sloeg terug en knokte zich naar 4-4 in sets.

In de 9e en beslissende set opende Fitton met een 180, maar ook De Vos gooide een 180 en stak het eerste leg op zak. Zo bleef het gelijk opgaan tot 4-4 in sets en 2-2 in legs. Terwijl de arm van De Vos trilde, rook Fitton bloed. De Brit won het volgende leg en maakte het daarna eenvoudig af.

"Toen ik terugkwam tot 4-4, dacht ik dat ik zou winnen"

"Ik voelde de druk om te winnen", reageerde een ontgoochelde De Vos na afloop."De Belgen stonden allemaal achter mij en iedereen stuurde mij berichtjes. Dat was mijn probleem in het begin."

"Ik ken Darryl heel goed. Toen ik terugkwam tot 4-4, dacht ik dat ik zou winnen, maar hij speelde ongelofelijk. Hopelijk kan ik hier nog eens staan, want ik oefen veel."