De Vos plaatst zich voor het eerst in zijn carrière voor WK-kwartfinales

wo 11/01/2017 - 14:57 Onze landgenoot Geert De Vos heeft de achtste finales op het WK-darts in de BDO-bond overleefd. Hij knikkerde Scott Mitchell, de wereldkampioen van 2015, uit het toernooi. "Als ik speel zoals in de voorbije twee wedstrijden, kan ik nog ver geraken", vertelt hij.

De Vos kreeg in zijn achtste finale geen makkelijke tegenstander tegenover zich. Scott Mitchell gold als een van de topfavorieten voor de titel, die hij ook in 2015 al eens won. De uitdager van onze landgenoot kon ook op de steun van het publiek rekenen.

De Vos leek wat onder de indruk in het begin van de partij en Mitchell trok de eerste set naar zich toe. In een wedstrijd op het scherp van de snee, hing De Vos de bordjes in evenwicht in set twee.

Bij 2-2 in de derde set trilde de arm van Mitchell en liet hij een 70-finish liggen, maar ook De Vos miste daarop een 20-finish. Uiteindelijk kwam Mitchell zo toch 1-2 voor in sets.

De Vos bleef kalm en pakte set vier en vijf. De beslissende set won onze landgenoot met 3-1 dankzij onder andere een 180. Voor De Vos is het de eerste keer dat hij zich voor de kwartfinales kan plaatsen.

"Wie mijn volgende tegenstander wordt, speelt geen rol"

Het is nog maar de derde keer dat een Belg zich kan plaatsen voor de kwartfinales, Erik Clarys en Leo Laurens deden het hem voor. "Na vijf keer te zijn uitgeschakeld in de tweede ronde ben ik echt gelukkig dat ik mij kan plaatsen voor de laatste acht", vertelde De Vos.

"Ik heb er de voorbije maanden echt veel voor gedaan. Dat de 180-worpen er nu vlot ingaan, heeft alles met training te maken. Telkens ik in de problemen kwam, kon ik mij redden met enkele stevige worpen."

"De voorbije jaren was ik er vaak dichtbij, maar kon ik het telkens niet afmaken. Nu lukt het mij dus wel. Wie mijn volgende tegenstander wordt, speelt geen rol. Als ik speel zoals in de voorbije twee wedstrijden, kan ik nog ver geraken."