Geert De Vos werpt zich met uitstekend darts naar 2e ronde op WK

ma 09/01/2017 - 23:03 Geert De Vos is sterk begonnen aan het WK darts in de BDO-bond. In de eerste ronde veegde hij de vloer aan met de Australiër Raymond Smith. Nu moet hij tegen Scott Mitchell, de wereldkampioen van 2015 en de nummer 2 op de ranglijst.

Sinds vorige week weten we dat Michael van Gerwen wereldkampioen darts is in de PDC-bond, maar in de Lakeside Country Club in Frimley Green is sinds enkele dagen ook het WK in de BDO-bond van start gegaan.

Roger Janssen en Davy Van Baelen sneuvelden nipt in de laatste voorronde, zodat Geert De Vos andermaal de enige Belg is op de hoofdtabel.

De Vos haalde de voorbije 5 jaar telkens de tweede ronde, maar dat was ook elke keer het eindstation. Ook nu overleefde "Foxy" de eerste horde makkelijk.

Tegenstander Raymond Smith bewees vooral in de eerste set ook goed met de pijltjes overweg te kunnen, maar De Vos had altijd een gepast antwoord klaar. Zo sleepte hij de eerste set in de wacht met een 136-finish.

Ook in de tweede en derde set bleef De Vos een hoog niveau halen, ook al wierp hij maar één 180 in de hele match. Uiteindelijk was zijn gemiddelde net geen 100 (96,96).

Als de 35-jarige De Vos voor het eerst de tweede ronde wél wil overleven, zal hij zijn borst mogen natmaken. Scott Mitchell is een van de topfavorieten voor de titel, die hij in 2015 al eens won. Toen versloeg hij in de tweede ronde... Geert De Vos.