Kim Huybrechts krijgt opnieuw wildcard voor de Premier League

di 03/01/2017 - 06:35 Kim Huybrechts mag in 2017 voor de tweede keer in zijn carrière in de Premier League Darts aantreden. De 31-jarige Belg kreeg een van zes wildcards voor de competitie met tien van 's werelds beste darters.

In 2015 mocht Huybrechts dankzij een wildcard al eens aantreden in de Premier League. Na één zege, twee gelijke spelen en zes nederlagen eindigde hij toen op de tiende en laatste plaats. Daardoor kreeg hij voor 2016 geen uitnodiging meer in de bus. Dit jaar mag hij dus wel opnieuw meedoen.

De top vier van de wereld, kersvers wereldkampioen Michael van Gerwen, Gary Anderson, Peter Wright en Adrian Lewis, hebben sowieso startrecht. Naast Huybrechts kregen ook Phil Taylor, James Wade, Dave Chisnall, Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen een wildcard.

Het rondreizende dartstoernooi begint op 2 februari in Newcastle. Na negen speeldagen vallen er op 30 maart twee spelers af. De top acht gaat nog zeven wedstrijden door tot 11 mei. De beste vier spelen uiteindelijk de play-offs in de O2 Arena in Londen. Van Gerwen verdedigt zijn titel. De winnaar krijgt 293.500 euro.