Michael van Gerwen gooit opnieuw recht in de roos

ma 02/01/2017 - 22:56 Michael van Gerwen heeft voor de tweede keer in zijn carrière het PDC WK darts gewonnen. De dominante Nederlander trok in de finale tegen Gary Anderson het laken vrij vlot naar zich toe: 7-3. De Schotse verliezende finalist had de vorige twee edities gewonnen.

Michael van Gerwen (PDC-1) werkte gisteren een fantastische halve finale af tegen zijn landgenoot Raymond van Barneveld, maar kon dat niveau in de finale tegen Gary Anderson (PDC-2) niet meteen herhalen.

Van Gerwen won de eerste set, maar zag hoe Anderson daarna twee keer door het oog van de naald kroop en op een 1-2-voorsprong kwam. Maar van twijfel was bij de Nederlander, ook wel bekend als Mighty Mike, evenwel geen sprake.

Bij 2-2 deelde hij met 3-0-setwinst een bijzonder stevige tik uit. Van Gerwen rook bloed en de trein was helemaal vertrokken. "Hier kan ik niets tegen beginnen", leek een radeloze Anderson bij een 5-2-tussenstand aan te geven.

Een dominante Van Gerwen stoomde daarna door naar 6-2, maar kon de klus niet meteen klaren, misschien niet toevallig nadat een "streaker" even met de trofee aan de haal was gegaan (zie tweet onderaan).

Anderson spartelde plots stevig tegen en probeerde zijn vel te redden tijdens een festival van 180-worpen. Maar Van Gerwen bleef rustig en pakte de verdiende wereldtitel.

Finale WK darts

Michael van Gerwen (Ned/PDC-1) - Gary Anderson (Sch/PDC-2): 7-3

Sets: 3-2, 2-3, 2-3, 3-2, 3-0, 3-1, 3-0, 3-1, 2-3, 3-2

🎯 Bull's eye! Van Gerwn gooit uit met schot in de roos

🎬 Opvallend bezoek tijdens de WK-finale