Kim Huybrechts stuurt Wilson overtuigend naar huis op WK darts

do 22/12/2016 - 23:48 Kim Huybrechts (PDC-13) heeft zijn start op het WK darts niet gemist. Onze landgenoot droogde in zijn eerste ronde de Engelsman James Wilson (PDC-36) zonder problemen af. In de volgende ronde wacht de Duitser Max Hopp (PDC-38).

Ronny Huybrechts werd gisteren in de eerste ronde uitgeschakeld in Londen, maar een dag later was broer Kim helemaal op de afspraak. In de eerste set bood James Wilson nog wel aardig weerwerk, maar met 3-2 kwam Huybrechts op voorsprong.

In de daaropvolgende sets (3-1 en 3-0) kon Huybrechts zijn niveau nog wat opkrikken. Wilson moest telkens meteen achtervolgen en kon geen vuist maken tegen een scherpe Huybrechts. Bij 3-0 kwam er toch een stevige vreugde-uitbarsting bij onze landgenoot.

"Ik ben echt zeer tevreden", reageerde een zichtbaar opgeluchte Huybrechts. "Wilson als tegenstander in de eerste ronde, dat is geen cadeau. Hij kan echt in je hoofd kruipen."

"Maar ik overleef de eerste ronde en kan nu Kerstmis met een goed gevoel vieren. Dat was vorig jaar niet het geval, want toen werd ik snel uitgeschakeld."

Bekijk hoe Kim Huybrechts de klus klaart