Kim Huybrechts voor WK darts: "Elleboogblessure mag geen excuus zijn"

wo 21/12/2016 - 06:30 Kim Huybrechts werkt morgen zijn eerste wedstrijd af op het WK PDC darts in Londen, het belangrijkste toernooi van het jaar. "Ik zou graag minimaal de derde ronde bereiken", zegt onze landgenoot, die de voorbije weken met een elleboogblessure kampte.

Het WK PDC darts is vorige week donderdag begonnen, maar Kim Huybrechts (31) kreeg dus nog enkele rustdagen voor zijn eerste match. Dat kon de darter goed gebruiken, want een "tenniselleboog" speelt hem al een tijdje parten.

"Maar na een paar acupunctuurbehandelingen hindert die blessure me nog maar een beetje", legt Huybrechts aan Sporza uit.

"Ik krijg af en toe nog een pijnscheut, maar ik ben er voor 95 procent van verlost. De voorbije weken is de voorbereiding vlot verlopen. Die blessure mag dus geen excuus zijn."

Hoe heeft Huybrechts het letsel opgelopen? "Dat komt door het uitoefenen van dezelfde beweging. Het heeft dus met deze sport te maken."

"Je gooit met veel kracht en als ik kracht zette, was het alsof er een naald in mijn spier kwam. Je houdt dan in en verandert je worp, maar dat kan niet de bedoeling zijn."

"Moeilijke loting in de eerste twee rondes"

Met welke ambities is Huybrechts naar Londen vertrokken? "Ik zou graag de derde ronde halen. Dat is niet makkelijk, want in de eerste twee rondes heb ik een moeilijke loting."

"Ik speel in de eerste ronde tegen de Engelsman James Wilson, die me op het EK in Hasselt in de eerste ronde heeft uitgeschakeld. Maar ik ben niet te lang bij die nederlaag blijven stilstaan. En op het daaropvolgende toernooi bereikte ik de kwartfinales."

"Als ik de eerste rondes overleef, speel ik in de derde ronde tegen 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor. Hij is nog altijd een van de iconen in deze sport."

"Op een WK spelen tegen zo'n man zou prachtig zijn. Maar dan wil je winnen en kijk je niet naar zijn reputatie. Als je daar staat, speel je tegen het bord en niet tegen Taylor."

Over broer Ronny: "Ik geloof in een stunt"

Vandaag komt oudere broer Ronny Huybrechts al in actie tegen de Engelsman James Wade, met Kim Huybrechts in de zaal. "Hij heeft een moeilijke eerste ronde, maar ik geloof dat hij kan stunten."

"Ik zal naar zijn match kijken. Echt ontspannend is dat niet, want als je broer speelt, ben je soms nerveuzer dan wanneer je zelf speelt. Maar het is leuk om dan al eens de sfeer op te snuiven."