Huybrechts: "Ik ben gevaarlijke underdog op WK darts"

do 17/12/2015 - 09:46 Met de jaarwisseling in zicht maken de darters zich klaar voor de hoogmis van de sport: het WK in Londen. Kim Huybrechts is na zijn ervaring in de Premier League ambitieus. "Er steken een paar favorieten bovenuit, maar ik kan wel wat spelers verrassen."

Vandaag barst in het Alexandra Palace in Londen de dartgekte weer los. Kim Huybrechts (nummer 12 op de ranking) komt morgen in actie. "Ik begin met de ambitie om te winnen, maar we moeten zien waar we stranden. De kwartfinale is toch mijn minimumdoel."

"Eenvoudig wordt het niet, want ik bots onderweg toch op een paar sterke spelers. In de eerste ronde David Pallett (nummer 45, red) en in de tweede ronde mogelijk Mensur Suljovic (nummer 21, red). Maar tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis (nummer 4, red) vormt toch het grootste struikelblok in de derde ronde."

"De grote favorieten zijn Michael Van Gerwen (foto) en Phil Taylor. Er steken toch een paar namen bovenuit als favoriet. Ik zie mezelf eerder als een gevaarlijke underdog. Ik kan wel wat spelers verrassen en een goed resultaat neerzetten, als het meezit."

Huybrechts kan nu wel steunen op zijn ervaring in de Premier League, een toernooi met de vier beste spelers van de wereld en zes wildcards. "Het was het mooiste dat ik kon halen in mijn carrière. Ik heb wat pech gehad, maar de ervaring was geweldig."

Huybrechts: "Twee Belgische toppers in de wachtkamer"

Naast Kim Huybrechts staan er nog twee landgenoten in Londen. Zijn broer Ronny en de jonge Dimitri van den Bergh. "We hebben momenteel twee heel goede jeugdspelers met Van den Bergh en Mike Dedecker", zegt Huybrechts.

"Van den Bergh debuteert op het WK. Die jongens moeten nu zo veel mogelijk ervaring opdoen. Maar binnen de vijf jaar verwacht ik ze binnen de top 16 of misschien zelfs de top 10."