Excentrieke Wright wipt Huybrechts op EK darts

za 31/10/2015 - 21:10 Kim Huybrechts verlaat het EK darts voor eigen publiek met opgeheven hoofd. Hij verloor een heuse thriller in de achtste finales tegen Peter Wright. Pas in de laatste twee spelletjes kraakte The Hurricane.

Kim "The Hurricane" Huybrechts was vastberaden om zich te tonen als publiekslieveling in Hasselt, maar het was de excentrieke Peter Wright die met de aandacht ging lopen. De Schot had zich voor de gelegenheid ondergedompeld in Halloween: oranje haar, dito baard en een broek met vleermuizen-print.

Wright nam ook de meest flitsende start, maar na twee legs was ook de motor van Huybrechts warmgedraaid. Met enkele perfecte check-outs mocht onze landgenoot de pauze in met een 3-2-voorsprong.

Wright stelde met een 11-darter orde op zaken en zo was de toon gezet voor de rest van de wedstrijd. Huybrechts kwam elke keer op voorsprong, maar zijn Schotse tegenstander wist de bordjes altijd weer in evenwicht te hangen.

Bij 8-8 liet Huybrechts zich echter betrappen op een klein foutje. Wright sloeg genadeloos toe en maakte het af met een 116- en 101-finish. Niet Huybrechts, maar Wright mag het dus in de kwartfinale opnemen tegen John Henderson.