Jamoye bergt 2 dagen na verloren Europese titelkamp bokshandschoenen op

zo 15/10/2017 - 15:08 Stéphane Jamoye houdt zijn bokscarrière voor bekeken. Onze 28-jarige landgenoot nam gisteren afscheid op een boksavond in Herstal, donderdag verloor hij in Montpellier nog een Europees bantamtitelduel. "Ik wil niet het gevecht te veel vechten", was zijn uitleg.

Jamoye daagde donderdag de Franse titelhouder Karim Guerfi uit, maar hij moest in de achtste ronde de handdoek werpen.

Zijn 40e kamp bleek ook de laatste van zijn profcarrière, die in 2007 begon. "Ik heb alles gegeven", vertelde een emotionele Jamoye in de ring. "Ik heb 2 Europese titels behaald en 3 titelkampen verloren. Ik heb 2 keer voor de wereldtitel gebokst, in Osaka en Manchester in 2014."

"Mijn carrière heeft lang geduurd, maar liefst 40 gevechten. Ik heb enorme opofferingen gedaan. Ik heb intussen een gezin en iedereen weet dat het in België zeer moeilijk is om als sporter van je sport te leven."

"Kracht en motivatie ontglippen me"

"Ik voel dat de kracht en motivatie me ontglippen, ook al omdat mijn job als lasser veel tijd in beslag neemt. Ik wil niet het gevecht te veel vechten en mijn supporters teleurstellen. Daarom stop ik nu."

"Ik ga wel door aan de andere kant van de ring. Ik zal mijn trainers, die vrienden zijn, helpen bij GMG Cheratte en de jongeren daar zo goed mogelijk adviseren."

Jamoye won 32 van zijn 40 profkampen. Van zijn 8 nederlagen waren er 5 met (technisch) knock-out.

Tweets over Guerfi-Jamoye: