Voormalig olympisch bobsleekampioen Holcomb overlijdt op 37-jarige leeftijd

zo 07/05/2017 - 16:38 Bobsleeër Steven Holcomb is dood aangetroffen in het olympische trainingscentrum van de VS in Lake Placid. Het is nog niet duidelijk wat de doodsoorzaak is, al gaf Holcomb in zijn biografie toe dat hij in het verleden al een zelfmoordpoging had gepleegd.

Steven Holcomb was een van de meest begaafde bobsleeër van zijn tijd. Op de Olympische Spelen van Vancouver (2010) veroverde hij als stuurman goud in de viermansbob. In Sotsji voegde hij daar nog twee bronzen medailles aan toe, zowel in de twee- als de viermansbob.

Steven was een schitterende atleet. Met zijn persoonlijkheid was hij een inspiratie voor ons allen.
CEO Amerikaans Olympisch Comité

Maar ondanks zijn successen hing er ook een donkere sluier over het leven van Holcomb. In zijn biografie vertelde hij hoe hij jaren worstelde met depressies en hoe hij in 2007 een zelfmoordpoging ondernam, toen oogproblemen een einde aan zijn carrière dreigden te maken.

Toch is het niet zeker dat Holcomb zichzelf het leven ontnomen heeft. Het Amerikaanse Olympische Comité maakte het overlijden bekend, maar er is nog niets bekend over de oorzaak. "We zijn allemaal in shock", zegt CEO Scott Blackmunn. "Steven was een schitterende atleet. Met zijn persoonlijkheid was hij een inspiratie voor ons allen."

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op zelfmoord1813.be.