Belgian Bullets glijden naast EK-medaille: "Ontgoochelend"

vr 13/01/2017 - 17:14 Update: vr 13/01/2017 - 18:08 Elfje Willemsen en Sophie Vercruyssen zijn op een gedeelde vijfde plaats geëindigd op het EK bobslee in het Duitse Winterberg. Ook de andere Belgische duo's konden geen eremetaal veroveren.

De Wereldbekermanche bobslee in Winterberg geldt voor de Europese duo's als het Europees Kampioenschap. Pilote Elfje Willemsen en remster Sophie Vercruyssen mochten na de eerste heat dromen van een medaille. Met 57"84 hadden ze de voorlopige vierde plaats beet in de EK-stand.

Maar het Belgische duo kon geen snellere tijd neerzetten in de tweede heat. Met 57"97 moesten ze vrede nemen met de vijfde plaats op het EK (1'55"81). Ook voor An Vannieuwenhuyse en Sara Aerts (8e in 1'56"08) en Lien De Decker en Nel Paulissen (11e in 1'57"62) was er geen Europees succes.

De Europese titel ging naar het Duitse duo Mariam Jamanka en Annika Drazek (1'54"50), dat wel nipt naast de zege in de Wereldbekermanche greep. De Amerikanen Elena Meyers Taylor en Kehri Jones waren nog 7 honderdsten van een seconde sneller.

"Het is toch een ontgoocheling. We waren naar hier gekomen met veel grotere ambities. Een van de twee duo's had toch zeker een medaille moeten kunnen bemachtigen", zegt voorzitster Hanna Mariën.

Ik denk dat we op het WK kunnen rechtzetten, wat we vandaag hebben laten liggen.
Hanna Mariën

"Het waren lastige weersomstandigheden. Ook tijdens de wedstrijd viel er soms sneeuw, waardoor het niet altijd eerlijk is. Er zijn nog teams voor ons gekomen, die we eigenlijk niet hadden verwacht."

"Ook de start van Elfje was vandaag niet goed, dus dat wordt meteen afgestraft. Volgende week staat de volgende wedstrijd op het programma, dus dan beginnen we gewoon met een propere lei."

"Ik denk dat we op het WK kunnen rechtzetten, wat we vandaag hebben laten liggen. En hopelijk kunnen we dan met twee topteams aan de start van de Winterspelen komen. We willen absoluut voor die medaille gaan"

EK bobslee in Winterberg (Dui)

1. Jamanka/Drazek (Dui)  1'54"50 
2. Sergejeva/Kotsjerzhova (Rus)  op 0"52 
3. Hengster/Onasanya (Oos)  op 1"10 
5. Willemsen/Vercruyssen   op 1"31 
8. Vannieuwenhuyse/Aerts  op 1"58 
11. De Decker/Paulissen  op 3"12