VIDEO: Frédéric Caudron is voor de achtste keer Belgisch kampioen driebanden

zo 15/01/2017 - 19:35 Frédéric Caudron heeft vandaag met succes zijn titel verdedigd op het Belgische kampioenschap driebanden. In Blankenberge versloeg hij in de finale Jozef Philipoom met 40-16.

In de halve finale tussen Caudron en Peter Ceulemans kon de laatste aanvankelijk gelijke tred houden. Caudron, 's werelds nummer 1, trok echter zijn niveau omhoog en kon met een reeks van 12 een kloof slaan. Daarna controleerde hij en won hij afgetekend met 40-17.

Na Mexico ben ik ziek geworden. Het heeft vrijwel twee maanden geduurd voor ik mij beter voelde. Vooral de concentratie liet het afweten. Desondanks sta ik op nummer 1, maar de volgende maanden zal ik zeer sterk voor de dag moeten komen om die plaats te behouden.

De andere halve finale tussen Jozef Philipoom en Steven van Acker was aanvankelijk vrij gesloten. In de tweede wedstrijdhelft scoorde Philipoom een reeks van 9, waarmee hij het laken naar zich toetrok en de wedstrijd won met 40-29.

In de finale nam Philipoom, tweevoudig Belgisch kampioen, een 6-4-voorsprong. Caudron sloeg terug met een reeks van 9. Philipoom kon voor de pauze milderen tot 20-13. Na de pauze legde Caudron een reeks van 5 op tafel, waarna hij meteen doorstoomde naar de titel met een reeks van 15.

"Ik ben zeer tevreden met mijn achtste Belgische titel", zegt Caudron. "Vanaf de kwartfinales speelde ik op een zeer hoog niveau en de finale was de kers op de taart, een gemiddelde van 3.333 per beurt is niet niets."

"Ik ben het seizoen begonnen met twee overwinningen in de Wereldbeker. Op dat moment liep het allemaal zeer vlot. Toen ik terugkwam van Mexico ben ik echter ziek geworden en heb ik antibiotica moeten slikken."

"Het heeft vrijwel twee maanden geduurd voor ik mij beter voelde. Vooral de concentratie liet het afweten. Ik heb hierdoor ook de eindzege in de Wereldbeker gemist. Desondanks sta ik op nummer 1, maar de volgende maanden zal ik zeer sterk voor de dag moeten komen om die plaats te behouden."

Ook nog Belgisch kampioen bandstoten

Caudron pakte tussendoor ook nog voor de 21e keer de Belgische titel bandstoten. In de finale versloeg hij Eddy Leppens met 150-100.

Sportweekend was erbij in Blankenberge:

VRT ???media.video.type.mz_vod???