Biatlete Domratsjeva blijft oogsten

vr 14/02/2014 - 16:13 Wit-Rusland ontpopt zich in Sotsji als een biatleetland. Met Daria Domratsjeva (goud) en Nadezjda Skardino (brons) bezet het twee podiumplaatsen op de 15 kilometer. Eerder won Domratsjeva ook al goud op de achtervolging.

In de achtervolging, eerder deze week, had Daria Domratsjeva al bewezen dat ze in het langlaufen in Sotsji mijlenver boven haar concurrenten staat. Maar in het schieten laat de Wit-Russische het vaak liggen.

AP

Terwijl de Zwitserse Selina Gasparin en Nadezjda Skardino foutloos bleven aan de schietstand, hield Domratsjeva de spanning erin door één keer te missen bij het staande schieten.

Maar in de sneeuw was de 27-jarige oppermachtig. Ze smeerde de zilveren medaille meer dan een minuut aan de skibroek. Grote namen als Tora Berger en Anastasiya Kuzmina gingen helemaal de mist in bij het schieten. Zij eindigden ver in de achtergrond.

Er was niet alleen Wit-Russisch succes, maar ook de familie Gasparin (foto) uit Zwitserland had wat te vieren. Zilveren medaille Selina stond samen met haar zussen Elisa (33e) en Aita (62e) in de finale. Ze evenaarden zo de zusjes Dufour-Lapointe die samen in de finale van de moguls stonden.